برای دستیابی به سلامت جامعه نیاز به همکاری کلیه ارگانها می باشد/باید با استفاده از ظرفیت های موجود چالش های این حوزه را کاهش دهیم
پانزدهم شهریور ماه 14٠1 سومین مجمع سلامت شهرستان پلدشت به ریاست اکبرزاده فرماندارو به دبیری دکتر حسینی مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان پلدشت و با حضور دکتر ریخته گر معاون امور بهداشتی و دکتر میرزایی مدیریت امور اجتماعی و مشارکت های مردمی، دکتر نقوی کارشناس مدیر امور اجتماعی و مشارکت های اجتماعی دانشگاه و علیزاده مسئول امور اجتماعی استانداری آذربایجان غربی، خیرین، خانواده شهید مدافع سلامت و فعالین اجتماعی عرصه سلامت با شعار عدالت در سلامت، مسئولیت پذیری و مشارکت اجتماعی در چهار محور ارائه سیمای سلامت شهرستان، احصای ابعاد و اثرات روانی جسمی و اجتماعی معنوی کرونا و پسا کرونا و چالش های سلامت محور شهرستان و همچنین بررسی گزارش مصوبات دومین مجمع سلامت و تقدیر از سازمانها، ادارات، فعالین عرصه اجتماعی و خیرین سلامت شورای اداری شهرستان پلدشت در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد.
در ابتدای این مراسم اکبرزاده فرماندار و رئیس مجمع سلامت شهرستان پلدشت ضمن خیر مقدم به میهمانان و مدعوین با اشاره به اینکه سلامت جامعه تنها مرتبط به یک فرد، ارگان و نهاد خاصی نیست، تاکید کرد: برای دستیابی به سلامت جامعه نیاز به همکاری کلیه ارگانها می باشد و باید با استفاده از ظرفیت های موجود چالش های این حوزه را کاهش دهیم.
در ادامه مراسم دکتر حسینی مدیر شبکه بهداشت و درمان و دبیر مجمع سلامت شهرستان به ارائه سیمای سلامت شهرستان و بیان موضوعات اولویت دار حوزه سلامت، همچنین شرح انتظارات از دستگاههای اجرائی پرداخت.
دکتر حسینی همچنین به بیان چالشهای سلامت شهرستان پلدشت نظیر آب شرب از نظر کیفیت و کمیت، مدیریت پسماند شهری و روستایی، وضعیت غیر بهداشتی فاضلاب شهر پلدشت، مشکلات وضعیت بهداشتی کشتارگاه شهرستان، وضعیت بیماری های مشترک بین انسان و حیوان و... پرداخت و تصریح کرد که این چالش ها با همکاری ادارات و سازمان های دخیل شهرستان قابل رفع هستند.
علی نژاد رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان پلدشت نیز در این مجمع گزارشی کاملی از اقدامات انجام یافته در خصوص آب شرب و وضعیت فاضلاب شهرستان و همچنین برنامه های خود را جهت حل چالش های موجود ارائه کرد.
سید تقی حسن زاده شهردار پلدشت نیز در ادامه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در جهت برطرف کردن چالش های مدیریت پسماند شهری و وضعیت بهداشتی کشتارگاه شهرستان ارائه و بر همکاری و مساعدت سایر ادارات و سازمان ها تاکید کرد.
دکتر جبرائیلی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان به تشریح وضعیت بیماری های مشترک بین دام و انسان در شهرستان پلدشت پرداخت و در این خصوص توضیحات لازم توسط کارشناس اداره دامپزشکی به سمع و نظر حاضرین در مجمع ارائه کرد.
دکتر ریخته گر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در ادامه در این مجمع با بیان اینکه سلامت جامعه در کشور در گرو همکاری بین بخشی است گفت: اگر نهادهای سلامت تمام تلاش خود را برای سلامتی جامعه به کار بگیرند تنها 25 درصد از این امر را عهده دار هستند و 75 درصد دیگر در گرو همکاری بین بخشی سایر ارگانها با نهادهای سلامت می باشد.
وی در ادامه خاطر نشان کرد آموزش سلامت و مشارکت اجتماعی باعث خواهد شد در احصاء سلامت مشارکت داشته و این امر موجب خواهد شد کل جامعه مطالبه گر خدمات سلامت باشند.
دکتر ریخته گر تاکید کردند در بخش سلامت بحث حاشیه شهرها و فراهم آوردن امکانات بهداشتی و سلامتی به عزیزان ساکن در این مناطق از اولویت های نظام مقدس جمهوری اسلامی و دولت سیزدهم می باشد.
سپس فرماندار شهرستان بعنوان سخنران پایانی و ریاست مجمع با اشاره به اهمیت ارتقاء سلامت افزود: عدالت در سلامت حق همه افراد هست که از طریق مسئولیت پذیری مسئولان کلیه ادارات امکانپذیر است و اگر در بحث سلامت فقط بهداشت و درمان را متولی بدانیم قطعا به سلامتی آحاد جامعه که هدف اصلی است، دست نخواهیم یافت و این امر مستلزم مسئولیت پذیری جامعه و دستگاههای اجرایی می باشد.
وی همچنین با اشاره به تلاشهای کادر بهداشت و درمان در دو سال اخیر و در مواجهه با کرونا از زحمات این عزیزان قدردانی و از تلاشهای دولت سیزدهم در امر واکسیناسیون، در منطقه به عنوان یک الگو برای سایر جوامع یاد کرد.
در پایان ضمن قرائت بیانیه پایانی سومین مجمع سلامت شهرستان پلدشت، از روسای ادارات، سازمان ها، خیرین، خانواده شهید مدافع سلامت شهرستان و فعالین عرصه سلامت شهرستان پلدشت با اهدا لوح، شاخه گل و هدایا تجلیل بعل آمد.